Fjord1 Kvitfjell

Alpingruppa er tilbake igjen etter vellykket samling på Kvitfjell. Torsdag til søndag deltok nærmere 50 alpinister fra Sogn og Fjordane Skikrins på Fjord1 samling på Kvitfjell, der Hafslo stilte med 3 deltakere; Eskil, Katarina og Wilma. Vi er slitne og samtidig glade for at vi var med etter 4 dager med intensiv trening over 2 X 2 dager hhv. storslalom og slalom. Dette var første gang på snø for oss denne sesongen- der noen hadde vært på samlingen i Hintertux i Østerrrike tidligere på høsten. For vår del har det vært god barmarkstrening i forkant v/Geir Foss. Andre klubber hadde også funnet veien til Kvitfjell, både fra inn- og utland, da snøen kommer tidlig der. Et preppekurs og besøk på Swix-fabrikken på Lillehammer fredag ettermiddag var også veldig bra å få med seg, der vi fikk frisket opp preparering av ski. Veldig positivt at Sogndal alpint v/ Tommy og Magne hjalp oss igang i preppebua kvelden før. Vi tok en repitisjon lørdag ettermiddag- og hadde det veldig gøy med «nye vinkler»- som en oppvarming til utfor i Lake Louise der Aksel Lund Svindal vant med 1/100 sekund.

Alpine Race Academy v/Ånen Giverhaug (tidl. trener for Heming og landslangstrener for Island) og Sven Ullrich (tidl. landslagstrener for bla. Australia, Danmark og Kroatia) var trenerne våre på samlingen- og ga veldig gode og viktige tilbakemeldinger. Ånen er også veldig engasjert, morsom- og disse trenerne ser detaljer som ikke vi ser. Vi foreldre prøver å følge med så godt vi kan, og er standby/ prøver å motivere.

Mengdetrening er viktig i alpint og nå er det viktig å fortsette progresjonen på snø i Sogn. Så det passer som hånd i hanske nå at Sogn skisenter har åpna- og vi vil i samarbeid med Sogn Skisenter starte opp treningen på snø så snart som mulig.

Vi fikk også testet stolheisen- og på bildet under er vi glade og på toppen 1032 moh. Vi fikk repetert litt fra turen til Hemsedal sist vinter.

IMG_1600